LAGANA JELA, LAGANA TI

PDF PRIRUČNIK S 150 RECEPTIMA LAGANIH JELA ZA LAGANI OSJEĆAJ U TIJELU

Sigurno se možeš složiti sa mnom da nema boljeg osjećaja na svijetu od onog kada se u svom tijelu osjećamo dobro i lagano. Često su upravo pogrešan izbor namirnica, obilni obroci i nedostatak kretanja razlog zbog kojeg se osjećamo potpuno loše. I to je zaista problem. To dobro znam, jer sam u posljednjih nekoliko godina imala ozbiljne oscilacije između zdrave i uravnotežene prehrane i prejedanja lošom hranom. Kada sam jela zdravo i dobro, osjećala sam se dobro, lagano i zdravo. Kada sam jela loše, ne treba dvaput pogađati kako sam se osjećala. Naravno – loše.

U posljednjih 9 godina, otkako sam se prvi put suočila s viškom kilograma, praktično sam doktorirala iz toga što jesti, kako jesti, kada jesti, koliko jesti, koje namirnice jesti, koje namirnice mi škode i uzrokuju nadutost i vjetrove. Svi znamo da se hrana tijekom godina znatno promijenila i da danas moramo biti izuzetno oprezni s onim što unosimo u sebe, ako želimo dobro za sebe.

Proljeće je upravo pravo vrijeme za novi početak i za to da učinimo nešto dobro za svoje tijelo. Do ljeta ga možemo temeljito očistiti, skinuti nekoliko kilograma (ako je potrebno) i doći u bolju formu, kako bi naše ljeto započelo lagano i s više samopouzdanja.

U PDF priručniku Lagana jela, lagana ti spojila sam 150 laganih recepata – 30 ideja za doručak, 30 ideja za užinu, 30 ideja za ručak i 30 ideja za zdrave i lagane deserte. To su jela koja sama jedem kada sam “dobra”. 🙂 Ali kako dobro znam, najvažnija je podrška kada uvodimo promjene i ponekad je vrlo teško biti i ostati “dobar”, iako znaš da si činiš štetu lošim izborima, NEĆEŠ BITI SAMA. 

Osim PDF priručnika, kreirala sam i podržavajuću Facebook grupu gdje ćemo se sve članice zajedno družiti, kuhati i bodriti kad nam bude teško, s vama ću podijeliti još koji ukusni, lagani recept, puno ćemo razgovarati i o emocionalnom prejedanju i mentalitetu općenito. Podržavajuća grupa će aktivno djelovati do 30.6.2024, ali će ostati zauvijek.

POSEBNE NAGRADE

Za svaki trud i promjenu lijepo je na kraju nagraditi sebe, pa ću na kraju ovog izazova dodijeliti još nekoliko nagrada, da se malo razmazite. 😊

Svi koji se pridruže našoj grupi Lagana jela, lagani ti do kraja travnja, mogu sudjelovati u izboru NAJBOLJE PROMJENE, koji će trajati od 1.5. do 30.6, gdje ćemo 1.7. zajedno izabrati 5 najboljih promjena onih koji će sudjelovati. (za sudjelovanje će biti potrebno poslati sliku prije – poslije na e-mail)

🔥PRVA NAGRADA: 300€

🔥DRUGA NAGRADA: 200€

🔥TREĆA NAGRADA: 100€

🔥ČETVRTA I PETA NAGRADA: 50€

Nadam se da će ljeto 2024 biti lijepo i nezaboravno za sve nas, zato se veselim što ćemo se zajedno družiti u narednim mjesecima i bodriti jedna drugu da postignemo naš cilj, bilo da je to bolje, laganije osjećanje u tijelu ili gubitak nekoliko kilograma… s pravom podrškom mi žene – MOŽEMO SVE! 

✅GARANCIJA ZADOVOLJSTVA: Ako s priručnikom ne budeš zadovoljna, možeš mi javiti i vratit ću ti novac.

PRI KUPNJI PRIRUČNIKA DOBIVAŠ:

150 LAGANIH, UKUSNIH RECEPATA koji ti neće oduzeti puno vremena za pripremu – većina recepata zahtijeva između 15 – 45 minuta za pripremu, a maksimalno 60 minuta, oslobodit ćeš se svakodnevnog razmišljanja što zdravo pripremiti, što ti štedi puno vremena, koje možeš posvetiti nečemu zabavnijem. Recepti su prilagodljivi i lako se kombiniraju.

DOSTUP DO FACEBOOK GRUPE ZA PODRŠKU, u kojoj ću te bodriti i biti ti na raspolaganju kad budeš trebala savjet ili podršku (link do grupe dobit ćeš nakon kupnje, u e-mailu)

🎁POKLON: PDF DNEVNIK ZA PRATENJE DOBRIH RUTINA tj. NAVIKA koje si stvorila tijekom dana (npr. ako si popila dovoljno vode, jela zdravo, išla u šetnju, svoje rutine…)

🎁POKLON: PDF POPIS ZA TJEDNI JELOVNIK

NEKOLIKO PRIMJERA LAGANIH OBROKA KOJI TE ČEKAJU U PRIRUČNIKU LAGANA JELA, LAGANA TI

Smoothie bowl sa malinama i chia sjemenkama 

Pečena feta u pećnici s tjesteninom i parmezanom

Špageti od tikvica u avokadovoj kremi s kozicami

Proteinska mango krema – moj apsolutni favorit!

PRIRUČNIK LAGANA JELA, LAGANA TI JE PRIKLADAN ZA TEBE AKO:

➡️Se u svom tijelu ne osjećaš dobro, nemaš puno energije i brzo se umaraš pri najmanjem naporu.

➡️Čini ti se da se jedva krećeš i da si potpuno ukočena.

➡️Jedva se penješ stepenicama i onda ti treba neko vrijeme da dođeš k sebi.

➡️Nakon svojih obroka uvijek si pospana, umorna ili se osjećaš loše.

➡️Nakon jela si uvijek naduta, boli te trbuh ili imaš vjetrove.

➡️Imaš težak osjećaj u glavi ili maglu u glavi i ne možeš jasno razmišljati.

➡️Sve što obučeš te steže i stalno ti je neugodno.

➡️Suočavaš se s anksioznošću ili paničnim napadima.

➡️Izgubljena si u poplavi zdravih recepata ili ne znaš što jesti i kako početi.

✅Želiš izgubiti nekoliko kilograma i biti zadovoljna kada se pogledaš u ogledalo.

✅Želiš provesti dan s više energije i jasnim umom.

✅Želiš imati bolji san i probuditi se svježa i odmorna.

✅Želiš se osjećati lagano u svom tijelu i kretati se lako, bez tegoba ili bolova.

✅Želiš ponovno stati u one hlače ili haljinu ili biti spremna za plažu.

✅Želiš biti ponosna na sebe jer činiš nešto dobro za sebe i svoje tijelo.

✅Želiš jesti zdravo ne samo zbog izgleda, već zbog osjećaja i zdravlja.

✅Nemaš dovoljno podrške ili razumijevanja i koristilo bi ti društvo nekoga tko te razumije, za više motivacije i volje.

✅GARANCIJA ZADOVOLJSTVA: Ako s priručnikom ne budeš zadovoljna, možeš mi javiti i vratit ću ti novac.

LAGANA JELA, LAGANA TI SAM KREIRALA JA, BOJANA IVANOVIĆ

 

Autorica 6 knjiga iz područja pozitivne psihologije, a višak kilograma s kojim sam se prvi put suočila prije 9 godina bio je uzrok, odnosno posljedica nastanka moje prve knjige “15 kilograma nesreće”, u kojoj sam opisala svoju priču. Od tada stalno radim na svom osobnom rastu i svoja iskustva i nauke dijelim u svojim knjigama.

Budući da je rad na sebi put koji se nikada ne završava, tijekom godina imala sam mnogo uspjeha i padova. Jedan od većih izazova je borba s kilogramima, koju ponekad uspješno dobijem, a ponekad izgubim i opet se udebljam. Do sada sam naučila da su padovi dio života i da u svakom trenutku dajemo najbolje što možemo, pa više nisam toliko stroga prema sebi kao prije i ne krivim se više ako ne uspijem, već gledam kako i što mogu popraviti i poboljšati u budućnosti. Takav pogled na svijet preporučam svima, jer samo tako možemo nešto postići i poboljšati naš život.

S priručnikom “Lagana jela, lagana ti” želim vam pokazati da zdravo može biti ukusno, a ne nužno dosadno i jednolično. Možemo si priuštiti i nešto slatko, ali u zdravoj verziji. Nakon nekoliko dana laganih jela vaše će se osjećanje potpuno promijeniti – čitaj NA BOLJE, trbuh će biti manje nadut, a bolje, lakše osjećanje i lakše kretanje u vašem tijelu je naš glavni cilj u ovom izazovu.

Želim vam otkriti da je moja težina tijekom godina jako varirala – od potpune mršavice u dvadesetima, do prvih 15 kilograma viška, zatim uspješnog mršavljenja, do prilično kritične težine 2021. godine, koja je u nekom trenutku dosegla skoro 100 kilograma i nešto između. Menjalo se i moje raspoloženje, jer nikada u životu se nisam osjećala gore nego kad sam bila najteža. Postala sam spora, jedva sam se kretala, teško sam se saginjala da si zavežem cipele ili obrijem khmm intimno područje, sjedalo na autobusu bilo je gotovo preusko i osjećala sam se kao nilski konj. Brzo bih ostala bez daha, a fizička kondicija bila mi je na nuli. Da ne spominjem kako sam teško nalazila što za odjenuti. Ipak, gotovo godinu i pol dana sam bila u tom začaranom krugu loše prehrane i trpala sam u sebe sve što mi je dolazilo pod ruku i to u ogromnim količinama, iako sam bila svjesna što radim. Imala sam i problema s aknama i pojavile su mi se strije na bedrima, koje prije nisam imala. Pa na prsima. Pojavili su mi se i anksiozni i panični napadi. Ukratko – nije mi išlo dobro. Danas zahvaljujem Bogu što sam doživjela tako jak panični napad da sam u travnju 2022. prekinula jesti smeće i u glavi donijela odluku da započnem sa zdravom prehranom. I zaista je bilo tako. Sljedećih 5 mjeseci bila sam dobra kao anđeo. Junk fooda se nisam ni dotaknula. I tako sam uspješno skinula 23 kilograma. Sada sam ih, doduše, nešto ponovno dobila nazad, ali sam čvrsto odlučena do ljeta sebe dovesti u red, i ovaj izazov će biti jednako u pomoć meni kao i vama, jer je u društvu sve lakše! 

JA KROZ GODINE 🙂

NAJBOLJA FORMA, NAJBOLJE RASPOLOŽENJE 🙂

NAJGORA FORMA, NAJGORE RASPOLOŽENJE

JUL 2022, SMRŠAVILA 23KG, BOLJE RASPOLOŽENJE 🙂

TRENUTNA SITUACIJA 🙂

Ako itko, znam ja koliko je teško uvesti određene promjene i početi živjeti zdravije. Ali sada, kad sam starija, sve više razmišljam dugoročno. Ne želim više uništavati svoje tijelo i zdravlje za kratkotrajne trenutke lažnog zadovoljstva. Želim prenijeti to razmišljanje i na vas, posebno s mentalnom podrškom, jer danas gotovo svatko može napisati jelovnik, a onda si obično prepušten sam sebi i tu većina ljudi ne uspijeva jer nemaju dovoljno snage, podrške i ustrajnosti. Ja sam u životu često bila sama za sve. Ali vi ne morate biti. Tu sam ja i sve ostale žene koje će se pridružiti izazovu i zaista se veselim što ćemo stvoriti lijepu zajednicu koja će se bodriti i podržavati na putu do cilja – LAGANA TI u svakom pogledu.

✅GARANCIJA ZADOVOLJSTVA: Ako s priručnikom ne budeš zadovoljna, možeš mi javiti i vratit ću ti novac.